Julmarknad


Så här såg det ut när jag sålde kort på marknaden idag. Eftersom korten kostade 20 styck så tjänade jag bara 240 kr, men det var kul att både göra korten och sälja dem. Ett stort tack till alla som köpte ett kort och god första advent till er alla unika besökare på min käraste blogg!

Julkrans


Den här kransen gjorde jag på hantverks tekniken. Det var kul att göra den och jag blev rätt så nöjd. Jag började med att göra en krans i tidningspapper som botten sedan klädde jag den med olika sorter grenar och blad. När själva kransen var klar så dekorerade jag den med nätter, och kulor som jag limmade fast med limmpistol. För att den ska hålla hela julen sprayde jag den med hårspray, och hade på lite fake snö. Det är roligt att göra kransar, och det blir super fint till jul på dörren. Plus att man tjänar ca 100 kr på att göra en själv! Kommentera gärna..

Snöflinga


Foto: första advent 2010

Never say never


Oasis+snittblommor+ läderblad+kruka= Sååååå fint! Jag gillar verkligen detta, att sätta ihop arragemang. Jag har inte haft hantverksteknik på ett tag så jag laddar upp en gammal bild. Just nu gör vi jul kransar, och det kommer snart en bild på hur min första krans blev.
Att göra ett arragemang som på bilden är så enkelt, alla och jag menar verkligen alla kan göra det här om man bara går in för det. Never say never.. alla kan!

Snödroppar med dig


Det här är en scrapbooking jag har gjort år 2009. På bilderna är det jag och min syster. Blev ganska nöjd med den här eftersom den inte är så komplecerad, men blir super fin i mitt foto album! Kommentera gärna..

Minns soliga dagar


Foto: tidig sommar 2010


Härliga Julkort


De här är några av de julkort jag har gjort till en julmarknad nästa söndag( 28 nov), då ska jag stå inne på ungdoms huset Mejeriet i Västervik och sällja dem. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta för dem, men kanske 15-20 kr. Jag vet inte om det är för dyrt men de har mer kvalite än vad det ser ut att ha på bilden, det var ganska svårt att få ett bra kort på dem. Jag tycker att alla julkort som man får är så tråkiga, så jag har gjort julkort som är unika och som det bara finns ett enda exenplar av, då är det ingen som har fått ett likadant jul kort som dig! Julkort handlar om att visa att man bryr sig om en annan person, och att man vill önska den personen den bästa julen någonsin. Tänk efter: ett vanligt, platt, tråkigt , fabrikerat kort med en tomte på  ifrån ett varuhus för 5 kr... ger det ett lika starkt intryck på att du bryr dig som när du ger ett unikt, varmt, handgjort kort som ingen annan har? Det tycker inte jag i allafall, kort som de här  skulle jag spara på om jag fick ett. Snälla kommentera och säg ett bra pris till de här julkorten, eller om du bor nära Västervik gå in på Mejeriet och titta på lite julkort om du är intresserad av dem.

Converse-Allstar


Jag saknar mina gröna converse! Nu blir det för kallt om fötterna att ha dem på sig. Jag kommer ihåg att jag gick runt och letade efter gröna converse i alla skoaffärer men hittade inte några. Då tittade jag på internet och hittade  en sida med jätte många olika sorter, det var svårt att välja vilket par jag skulle ha men det blev dom här tillslut.

sommarens pyssel


Det hä är några av de scarpbooking bilder jag har gjort under sommaren. De har tillsammans blivit ett jätte fint fotoalbum, som kommer att hålla kvar minnen bättre, och som man gärna visar upp. Jag gillar verkligen att scrapbooka och jag blir bara bättre och bättre ju mer jag gör. Testa på scrapbooking!

Blomman- som aldrig vissnar


Den här buketten gjorde jag av pinnar, tyg, svervetter, limm, band, papper, glitter, och en gammal vas. Det var inte alls svår att göra och den fungerar bra som present, själv gav jag den här till pappa på fars dag. Jag dekorerade en tråkig gammal vas som knopparna kunde stå i med servetter, papper, och glitter. Det var bara limma fast det man tyckte var fint med hobby limm. Knopparna gjorde jag av rosa tyg som jag klippte till cirklar och rullade i hop, sedan knöt jag fast dem på pinnarna och limmade ett band runt om för att täcka knuten.
Det här blir ett unikt konstverk som ingen annan har och en rolig lösning , om man brukar glömma att vattna blommorna. Hoppas att någon vill testa på detta ! kommentera gärna ...

Drömmar


Den här bilden tog min syster på mig våren 2009. Vi gick in i skogen och fotade, det var väldigt kul och jag kommer aldrig att glömma den dagen. Hon är en så bra fotograf, om ni vill se hennes nya bilder klicka på länken brevid : Denises blogg.

Mörk dag

 
Foto 2010 av Nathalie


Natten


Detta foto tog jag i november 2010, jag och min kompis gick på foto promenad och jag hittade det här vackra trädet.


Körsbär


Denna bild tog jag våren 2010


Halsband


Det här halsbandet kommer jag inte ihåg när jag gjorde, för det var ganska länge sen. Men jag ville visa det eftersom jag blev rätt så nöjd med det.Jag använde tunn stål tråd, rosa pärlor, glas pärlor, glitter pärlor,stål pärlor, och ett hjärta, mm. Själva matrialet kostade ca: 25 Kr, det är billigt emot vad det hade kunnat kosta i en affär att köpa ett färdigt halsband.Det var enkelt att göra, själv tycker jag att det ser svårare ut än vad det var. Jag gillar att använda hemma gjorda smycken, eftersom det finns ingen som har likadan, och man får en personlig stil.


Scrapbooking


Den här är gjorde jag i sommras. Då skrev jag ut två bilder som jag tyckte var fina och sen pysslade med. Jag använde vatten färg, glitter, klistermärken, klitter pennor, rosa band, och pärlor. När man pysslar med papper och bilder kallar jag det för scrapbooking. Det är jätte kul och ger fotoalbumet mer personlighet och gör det extra snyggt. Jag började med scrapbooking för 3 år sedan och har än så länge gjort två album med scrapbooking. Just nu gör jag på mitt tredje album. Jag tror att det kommer bli roligt att titta i dem när man är äldre och se vad man gjorde då, Speciellt när man scrapbookar om en resa eller en speciell händelse som en skolavslutning. Det är ingen som bestämmer hur scrapbooking ska se ut, och vad man ska använda det är bara att avnända det man har hemma, kanske något gammalt grattis kort eller omslagspapper. Nästan vad som helst kan bli fint, men om man vill kan man gå till en pyssel butik och köpa lite papper och klistermärken.  Om man inte vet vad man ska scrapbooka om så finns det massor av inspiration på internet, om man söker på scrapbooking på google, så får man upp massor av sidor om det. Hoppas att det är någon som har lust att testa på scrapbooking det är jätte kul speciellt när man sitter och pysslar tillsammans med kompisar.

Pärl armband


Det här armbandet var lätt och kul att göra. Det blir en fin och personlig present som jag tror många uppskattar.Det är fem st armband som är ihop satta med magnet pärlor. Det är bra tycker jag för då kan man välja att använda alla armbanden på en gång  eller bara ha ett av dem.

Det jag gjorde var att mäta en töjbar tråd så att det passa runt armen, och sedan klippa till fyra lika långa till( tråden ska räcka runt armen och några cm till). Sedan valde jag vilka pärlor jag skulle ha, det kan vara vilka som helst det är bara jag som älskar rosa så mycket, men man måste ha 30 st magnet pärlor som man sätter i hop alla armbanden med. Jag tog en av trådarna och börja trä på pärlor, först sex st vanliga och sen en magnet pärla, (om man har bredare arm än jag så kan man ha sju pärlor) Sedan trädde jag på så två gånger till, så att det bara var en liten bit kvar då tog jag tre små pärlor en magnet pärla till och knöt i hop armbandet. Då hade jag ett armband, efter det gjorde jag fyra till likadana. Sedan var det bara att sätta i hop dem. Jag tycker att de presenterna man har lagt ner arbete på och gjort själv är mer personliga och unika! ha de så bra, hoppas att någon vill testa att göra ett eget armband..

Höst löv

Detta foto tog jag hösten 2010, jag och en kompis gick på promenad med kameran och passa på att fota lite vackra höst löv.

Mörka rosen


Detta foto är taget sommaren 2010.

Rosen


Detta foto tog jag på en av de soliga sommardagarna 2010..Det är en av de vackra rosorna  som min syster fick på studenten.

Sky


Den här bilden tog jag sommaren 2010.

Min skiss


Det här ett förslag till en blomrabatt som är i soligt-skuggigt läge. På växt kunskapen har vi som uppgift att göra en skiss till blomrabatten på skolan. De här skisserna ska vi inte plantera ut på riktigt, eftersom det bara är träning. Men jag ska göra flera skisser till min egen trädgård och plantera ut senare. Det är bra med skisser för att då slipper man stå i affären och fundera på vad man ska ha för växter och vilka som trivs tillsammans, då har man det redan klart. Till den här skissen använde jag många olika sorter växter, som blommar vid skoltid för att det ska passa floristerna som ska lära sig de olika växtnamnen. Det blir mycket lättare att lära sig när man har sett dem på riktigt.

När man gör en skiss så ska man tänka på: om växterna trivs i de lägen de ska sättas, när de blommar, och om blommorna kommer passa tillsammans. Det enda som behövs är papper, pennor, och en bok med blommer i , där man kan hitta bra växter och läsa vart de passar någonstans. Egentligen så behöver man inte rita skisser så noga som jag har gjort, det räcker bara med att rita så att man förstår hur man ska ha det, och göra enklare för sig.I den här skissen så har jag rosa, gula , och vita blommor. Jag använde också bara perenner ( fler åriga växter) Jag gillar faktiskt perrener mer att ha i rabatter, annuellerna passar mer i blomsterurnor eftersom man måste byta ut dem varje år. Hoppas att någon vill testa på att göra en egen rabatt skiss och få det extra fint i trädgården ! :D

ArmbandDe här mackrame armbanden är en bra och billig present. själv tänker jag göra fler armband och ge bort i julklapp. De är enkla att göra dem när man väl har förstått knuten. När jag började med dom här så fick jag hjälp av en kompis, och jag tror inte att man lyckas med ett sånt armband utan instruktioner. Men man kan ju alltid hitta på en snygg knut och ha i lite pärlor så blir det säkert ett fint armband i alla fall. Jag kommer med fler present tips snart.. ;)

Min låda


På höst lovet när hade jag lite tid över gjorde jag den här lådan.  Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den men antagligen ger jag bort den i present till någon. Den var inte så svår att göra och det behövdes inte mycket tid så jag ska göra fler.. Det jag gjorde var att ta en kartong att göra själva lådan med, sedan så dekorerade jag med olika sorters papper, pappersrosor, pärlor, och tyg. För att stänga lådan använde jag ett band och en vanlig knapp. Om man vill få det extra snyggt hemma, eller ge bort en fin present så är det lätt att göra några egna lådor. Mer pyssel tips kommer :D hoppas att det är någon som blir inspirerad! ...

Det här man älskar

Arrangemang är det jag trivs med att göra, och är det jag vill bli bättre på. Jag vill visa er vad jag har gjort, och vad florister gör. Jag vill också ge er inspiration att börja med nya saker som scrapbooking, och ge sina fotoalbum mer personlighet. Det här låga arrangemanget har jag gjort på florist linjen. Oasisen (stick massan) skulle gå upp ca 1 cm, sedan skulle blommorna sitta i grupper, och ha den rosa blomman som blickfång (där man ska titta). Jag tog också lite skugggröna att täcka med. Jag lär mig bara mer och mer...

RSS 2.0