Rosenskära


I början på sommaren sådde jag rosenskäras frön. Det var fortfarande kallt så de fick stå i ett växthus tills den första blomman kom. Jag har inget eget växthus så jag fick lov att ha dem i min gammelfarfars. När jag inte hann åka dit och vattna en dag så hjälpte mormor och morfar mig med det. Jag räknade inte med att få så många plantor som jag fick så jag gav några till gammelfarfar, mormor och morfar som tack för all hjälp. Resten av plantorna planterade jag hemma på framsidan, sedan dess har de bara blivit vackrare.

Foto: sommar 2011
Cosmos bipinnatus
Regndroppar


Foto: Sommar 2011

Vackert


Foto: juni 2011
De här fotona tog jag när vi hade badat i en sjö utanför Västervik, det var så vackert där.

Min egen sallad


Den här salladen sådde jag i början på sommaren direkt i landet. Efter två månader var de stora blad nog att äta. Det var gott med egen sallad men tyvärr vart de lite beska, jag vet inte om det var något jag gjorde eller om bara den sorten var så. Det var kul att så något som man kunde äta sedan.

Härliga sommar


Ibland måste man bara stanna upp och njuta av dagen.
Foto: 2011

Blåklint


Det här är Blåklinten jag sådde i våras. Här fick den sin första blomma, den var så vacker. Jag sådde den i en gammal kaffekanna ifrån secondhand. Det är roligt att så i annorlunda saker. I mitt rum har jag murgröna i en brun gammal tekanna.

Praktik på Floristhuset

I maj 2011 praktiserade jag i två veckor på Floristhuset i Västervik. Det var jätte kul så även fast det var länge sedan så vill jag visa vad jag fick göra under de dagarna.

Det här är ett arrangemang som jag fick göra med Oasis, rosor, och pioner till morsdag. Jag tycker de blev fina så jag köpte sedan en själv till mamma. När jag gjorde arrangemangen så var pionerna som knoppar, men sedan vart de bara vackrare ju mer de slog ut. Så det är en sak man kan tänka på när man gör arrangemang, att använda outslagna blommor så att de håller längre.

Jag fick också göra en del planteringar och sedan dekorera dem med stenar och band.

De här är andra planteringar jag gjorde. Jag lärde mig mycket av praktiken så jag är väldigt glad att vi fick göra det på min skola. Nu vet jag lite hur det är att jobba i en blomsterbutik, och jag tror att det fortfarande är det jag vill göra i framtiden.


RSS 2.0